Δήλωση περί απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων

Δήλωση περί απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων μας βρίσκεται στις βασικές αρχές της Blue Wireless ΟΕ και αποτελεί  τον θεμέλιο λίθο στην δημιουργία μίας σχέσης εμπιστοσύνης και εχεμύθειας με τους πελάτες μας.

Με τον όρο προσωπικά δεδομένα καλείται κάθε είδους πληροφορία ή συνδυασμός πληροφοριών από τις οποίες χαρακτηρίζεστε και με τις οποίες μπορείτε να αναγνωριστείτε. Τέτοιου είδους πληροφορίες είναι ο τηλεφωνικός αριθμός, η ηλεκτρονική διεύθυνση, η διεύθυνση κατοικίας, ο ΑΦΜ, τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας, τα δεδομένα θέσης του εξοπλισμού  όπως επίσης και δεδομένα που έχουν να κάνουν με τη χρήση του δικτύου μας και των υπηρεσιών μας.

Η επεξεργασία των ευαίσθητων αυτών πληροφοριών ρυθμίζεται αυστηρά από τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) αλλά και από ειδική νομοθεσία που ρυθμίζει την επεξεργασία τους στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Οδηγία 58/2002), η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με τον Ν. 3471/2006.

Μπορείτε να διαβάσετε τις σχετικές νομοθεσίες στους συνδέσμους (GDPR & Ν. 3471/2006).

Με τον όρο  επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων εννοούμε κάθε είδους πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται στα προσωπικά σας δεδομένα ή σε ομάδες προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διαγραφή, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή μεταβολή.

Η διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Διεκπεραίωση συναλλαγών με την Blue Wireless. Δηλαδή αγορά κάποιας υπηρεσίας μας, ενημέρωσης σε σχέση με προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρίας μας, διαχείριση και ικανοποίηση των αιτημάτων σας, έκδοση λογαριασμών.
  • Μάρκετινγκ. Η Blue Wireless μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ, τόσο δικούς της όσο και τρίτων συνεργατών της, με απαραίτητη προϋπόθεση την συγκατάθεσή σας.
  • Έλεγχος οφειλών και γενικά έλεγχος της εκπλήρωσης των νόμιμων υποχρεώσεων των πελατών της Blue Wireless.
  • Διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας.
  • Ασφάλεια δικτύου. Η διεύθυνση IP είναι ένας αριθμός που αποδίδεται στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επιτρέπει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους υπολογιστές εξυπηρέτησης δικτύου (servers) να αναγνωρίζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι διευθύνσεις IP από τις οποίες φαίνεται ότι προέρχονται οι επισκέπτες μπορεί να καταγράφονται για λόγους ασφάλειας της τεχνολογίας της πληροφορίας και διάγνωσης των συστημάτων. Αυτά τα δεδομένα μπορεί επίσης να χρησιμοποιούνται σε συγκεντρωτική μορφή προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση των τάσεων και της απόδοσης του ιστότοπου.

Η επεξεργασία των δεδομένων σας γίνεται μόνον από την Blue Wireless και η ανακοίνωση τους σε τρίτους γίνεται μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των απαιτήσεων των πελατών μας, την ολοκληρωμένη παροχή των υπηρεσιών μας και μόνον όταν αυτό επιτρέπεται ή/και επιβάλλεται από τη νομοθεσία. Τέτοια παραδείγματα είναι η παραχώρηση δεδομένων σας σε ταχυδρομικές και μεταφορικές εταιρίες ή ακόμη και σε κρατικές υπηρεσίες, πάντα με στόχο την ανταπόκριση στα αιτήματά σας και την νόμιμη διεκπεραίωση των συναλλαγών μεταξύ μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί παραχώρηση προσωπικών δεδομένων με σκοπό την επιβολή του νόμου από τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες και πάντοτε σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες.

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται στις βάσεις δεδομένων της Blue Wireless τουλάχιστον για όσο διάστημα είστε συνδρομητής μας. Μετά τη λήξη της παροχής των υπηρεσιών μας και εφόσον δεν υπάρχουν εκκρεμότητες οικονομικής ή άλλης φύσεως μεταξύ του πελάτη και της Blue Wireless, τα δεδομένα διατηρούνται για όσο χρόνο ορίζουν οι ισχύουσες νομοθεσίες και στη συνέχεια διαγράφονται οριστικά. Μετά τη διαγραφή των δεδομένων, ενδεχομένως να διατηρηθεί ο τηλεφωνικός αριθμός του πελάτη με σκοπό την μελλοντική επικοινωνία της Blue Wireless μαζί του και μόνον εφόσον αυτός δεν ανήκει στο Μητρώο του αρ. 11 του παρόχου του ή δεν έχει εκφράσει την αντίρρησή του να λαμβάνει κλήσεις από εμάς.

Αν για οποιοδήποτε λόγο έχετε την ανάγκη να λάβετε περαιτέρω διευκρινίσεις ή επιθυμείτε να εκφράσετε την αντίρρησή σας σχετικά με τα ανωτέρω, παρακαλώ ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ COOKIES

Στην Blue Wireless ΟΕ θεωρούμε σημαντικό να ξέρεις ποιά είναι τα cookies που χρησιμοποιούμε στην ιστοσελίδα μας αλλά και για ποιούς λόγους τα χρησιμοποιούμε. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωσή σου αλλά και η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σου στον ιστότοπό μας.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ COOKIES;

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της λειτουργίας της Blue Wireless ΟΕ, τη σωστή περιήγηση σου, την εύκολη σύνδεσή σου και την ομαλή μετακίνησή σου στις επιμέρους σελίδες του. Παράλληλα τα cookies μας επιτρέπουν να σου παρουσιάσουμε διαφημιστικό & επιμορφωτικό περιεχόμενο σχετικό με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σου.

Επίσης, τα cookies μας βοηθούν να αναλύσουμε πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, πώς περιηγούνται και που δυσκολεύονται. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε συνεχώς να βελτιστοποιούμε τη λειτουργία του e-shop και να αντιμετωπίζουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν.

Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται μόνο για να βελτιώσουμε τη δική σου αγοραστική εμπειρία, τη δομή και το περιεχόμενο της Blue Wireless ΟΕ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ COOKIES;

Τα cookies είναι κομμάτια πληροφορίας με την μορφή πολύ μικρού κειμένου, αποθηκεύονται στον browser που χρησιμοποιείς στο PC στο Smartphone & το tablet σου (Chrome, Mozilla Firefox κλπ), βοηθώντας την αποτελεσματικότερη λειτουργία του site μας. Τα Cookies σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών ούτε και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης & βελτιστοποίησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1) Αναγκαία Cookies

Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site, όπως την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι την ηλεκτρονική πληρωμή και την αποθήκευση προϊόντων στη wish-list. Χωρίς αυτά τα απολύτως απαραίτητα Cookies, πλήττεται άμεσα η ομαλή λειτουργία του e-shop αλλά υποβαθμίζεται και η προσωπική σου εμπειρία πλοήγησης μιας και βασικές e-commerce λειτουργίες υπολειτουργούν.

2) Cookies επιδόσεων

Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα. Μας επιτρέπουν να δούμε ποιές σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά ή μας δείχνουν εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την πλοήγηση. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι συγκεντρωτικές και χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της Blue Wireless ΟΕ.

3) Cookies λειτουργικότητας

Αυτά τα cookies «απομνημονεύουν» τις προτιμήσεις σου κατά την περιήγηση σου στο site μας, ώστε να μπορούμε να σου προτείνουμε τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τις ανάγκες σου. Με αυτά τα cookies απολαμβάνεις μια εξατομικευμένη εκδοχή της Blue Wireless ΟΕ με αποτέλεσμα να βρίσκεις πολύ πιο εύκολα αυτό που αναζητάς.

4) Cookies διαφήμισης

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να παρέχουν διαφημίσεις πιο σχετικές με εσένα και τα ενδιαφέροντά σου. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης ή προσφορών με στόχο τον περιορισμό των μαζικών, ανεπιθύμητων και ανούσιων διαφημιστικών μηνυμάτων. Παράλληλα μας βοηθούν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

5) Cookies Analytics

Είναι υποσύνολο των Cookies λειτουργικότητας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας, έτσι ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που σου προσφέρουμε.

Συγκεκριμένα: Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύναται να εμφανίσουν διαφημίσεις της Εταιρίας σε ιστότοπους στο διαδίκτυο.

Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύναται να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωση, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του χρήστη στο δικτυακό τόπο Blue Wireless ΟΕ.

Η Blue Wireless ΟΕ δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψη στην ιστοσελίδα της για επαναληπτικό μάρκετινγκ.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την εξαίρεσή τους από τέτοια χρήση των cookies από την Google, εδώ.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τον Browser σας, να σας ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ’ αυτή την περίπτωση έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του.

Η Blue Wireless ΟΕ δύναται να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του Google Analytics για τις διαφημίσεις προβολής (π.χ. επαναληπτικό μάρκετινγκ, αναφορές εμφάνισης Δικτύου εμφάνισης Google, ενσωμάτωση του Διαχειριστή καμπάνιας Doubleclick και αναφορές δημογραφικών στοιχείων και ενδιαφερόντων).

Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, οι επισκέπτες μπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής και να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google.

Εδώ βρίσκονται οι διαθέσιμες επιλογές εξαίρεσης του Google Analytics για τον ιστό.

Η Blue Wireless ΟΕ συμμορφώνεται με την Πολιτική διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος του Google AdWords και τους περιορισμούς για ευαίσθητες κατηγορίες και:

Χρησιμοποιεί επαναληπτικό μάρκετινγκ με το Google Analytics για διαφήμιση στο διαδίκτυο.

Η Blue Wireless ΟΕ και τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, χρησιμοποιούν μαζί cookie αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookie τρίτου μέρους (όπως το cookie DoubleClick), για την ενημέρωση, τη βελτιστοποίηση και την προβολή διαφημίσεων, σύμφωνα με τις προηγούμενες επισκέψεις κάποιων χρηστών στον ιστότοπό της.

Η Blue Wireless ΟΕ και οι τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, χρησιμοποιούν μαζί cookie αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookie τρίτου μέρους (όπως το cookie DoubleClick), για την εκτέλεση αναφορών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εμφανίσεις των διαφημίσεών της Blue Wireless ΟΕ, άλλες χρήσεις υπηρεσιών διαφήμισης και οι αλληλεπιδράσεις με αυτές τις εμφανίσεις διαφημίσεων και υπηρεσίες διαφήμισης σχετίζονται με επισκέψεις στον ιστότοπό της Blue Wireless ΟΕ.

Η Blue Wireless ΟΕ δύναται να χρησιμοποιεί τα δεδομένα από τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος της Google ή τα δεδομένα κοινού τρίτου μέρους (όπως η ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα) με το Google Analytics.

Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε αυτήν την πολιτική για cookies οποτεδήποτε. Παρακαλώ εντοπίστε το σημείο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ» στην κορυφή της παρούσας σελίδας, για να δείτε πότε αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά η παρούσα Πολιτική Cookies. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Cookies θα ισχύσουν από τη στιγμή που η αναθεωρημένη Πολιτική Cookies καταστεί διαθέσιμη στον Ιστοχώρο.

Διαφημιστές τρίτων μερών και άλλες επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε μπορεί να χρησιμοποιούν τα δικά τους Cookies για να συλλέξουν πληροφορίες που αφορούν στις δραστηριότητές σας στον Ιστοχώρο μας. Δεν ελέγχουμε αυτά τα Cookies.